header short

2012

Wat deden de werpers in de maand oktober?

Eeklo 06/10/2012 – Belgisch Record Hamer 62m82!!!

 

 

Oktober staat in het teken van de ene werpmeeting na de andere en dat betekent dat Vanessa nog alles uit haar armen probeert te slingeren. In Eeklo stond discus masters en scholieren samen geprogrammeerd en dat betekende dat moeder en dochter samen mochten strijden in de ring al was de winnares al wel op voorhand gekend. Vanessa won de wedstrijd bij de scholieren met 42m51 en Myriam mocht zegevieren bij de masters met 32m41. Snel van schoeisel verwisselen was de boodschap voor Vanessa want het hamerslingeren zou reeds van start gaan. Tijdens het ingooien hield ze zich in om te kunnen knallen tijdens de wedstrijd. En dat ze geknald heeft, daar zal iedereen al wel van op de hoogte zijn. 4 worpen, waarvan 2 geldige en 2 ongeldige boven haar vorig Belgisch Record van 60m52 met uiteindelijk een Belgische record worp van 62m82 en zelfs een ongeldige van 63m51. Dit betekent de 4e recordverbetering voor Vanessa dit seizoen met de 3Kg.

 

Luik 07/10/2012

 

 

Na de opname van de regionale TV ROB, richting Luik voor een wedstrijd hamer en discus. Om 15u00 zou het hamerslingeren van start gaan maar met een vertraging van 2u15 (het was toen al 17u15) mocht Vanessa haar wedstrijd starten. Een geluk dat de zon nog van de partij was maar dit is toch niet bevorderlijk voor een atleet om zo lang te moeten wachten maar ze won de wedstrijd met 59m24. Nu nog even wachten tot het discuswerpen kon starten maar ondertussen hadden we al genoten van een mooie zonsondergang in de Ardense bossen. We startten met nog slechts 5 atleten de wedstrijd om 19u15! waar Vanessa 2e werd, na een seniore, met 40m70 en een 3e plaats voor Myriam met 33m91.  Moe, na een zeer lange dag, maar tevreden keerden we huiswaarts om 19u50 richting Leuven.

 

Eeklo 13/10/2012

 

 

De opklaringen waren voorspeld vanuit het westen, dus verkoos Vanessa de wedstrijd in Eeklo ipv het Limburgse Alken. Maar net tijdens de opwarming gingen de hemelsluizen weer open en stortte de regen met bakken uit de lucht. Daar de werpcirkel niet ideaal gelegen is in Eeklo nl. drassig en mossig, was Vanessa een beetje te voorzichtig maar kwam toch nog uit op een verdienstelijke 59m51.  Ze kaapte ook nog de zege weg in de waterige discuscirkel met 39m39 en zorgde Myriam voor de 3de overwinning van de dag met 32m62.

 

Sint-Niklaas 20/10/2012

 

 

Deze werperswedstrijd is de laatste kans op Vlaamse bodem en drie dappere Spartaanse strijders trokken richting Oost-Vlaanderen. Frans Nevens had al een paar proeven achter de rug nl. hamer = 19m66, kogel 5m92, discus = 13m61 toen Vanessa en Myriam arriveerden. Met een vertraging op het programma mocht Vanessa startten om 18u00 ipv 16u30 en zo kon men nogmaals zien dat een wedstrijd in de duisternis toch gevaarlijk kan zijn en mogen we de officials bedanken om deze uitdaging aan te gaan, wat zeker niet zonder risico is. Na drie worpen zag men de hamers zelfs niet meer vliegen, gelukkig maken ze nog een diepe put zodat de meting correct kon verlopen. Ze won uiteindelijk de wedstrijd met 57m09 terwijl het gewicht van Frans neerplofte met een persoonlijk record van 9m77. De pechvogel van de avond was Myriam want men had een verstandige beslissing genomen om het discuswerpen te annuleren wegens te donkere toestanden.

 

Luik 21/10/2012

 

 

luik 21 oktSommige atleten maakten zich vandaag klaar om hun winterseizoen aan te vangen met de relays in Gent maar Vanessa en Myriam trokken naar het zeer zonnige Luik met temperaturen boven de 20 graden, ideaal werpweer. Deze challenge bestond uit 4 werpproeven maar om in aanmerking te komen, moest je deelnemen aan minimum 3 proeven. En omdat we toch aanwezig waren hebben we ze alle 4 gedaan. De eindstand werd bepaald door de punten van de 3 beste proeven. Vroeg uit de veren, 7u15 vertrokken we in een zeer dichte mist voor onze eerste wedstrijd aan te vangen om 9u00. Aangekomen op de piste was de mist nog niet opgetrokken en zag je zelfs de overkant van de piste niet. Rond 10u brak het wolkenveld helemaal open en kregen we een schitterende nazomerdag. Vanessa won het hamerslingeren met 54m93 en Myriam had haar dit nagedaan met een worp van 25m34 en een nieuw provinciaal record bij de masters W45. Na de middag stonden er nog 3 proeven op het programma waarbij zij telkens hun wedstrijd wonnen Vanessa Kogel = 13m23, Discus = 41m91 en Speer = 26m93 en dat terwijl zij al 2 maanden geen kogeltraining meer heeft gedaan en zelfs al 4 jaar geen speer meer in handen heeft gehad. Is er misschien toch nog een verborgen talent bij Vanessa!?! Myriam won ook haar volgende wedstrijden kogel = 11m25 Provinciaal record!, discus = 31m72 en speer 22m26. Zij behaalden ook de eindoverwinning in hun categorie en Vanessa werd zelfs uitgeroepen tot eindlaureate van de werperschallenge van alle dames tezamen. Zij mocht huiswaarts keren met een beker en zijzelf vond dit een mooie afsluiter van prachtig en schitterend seizoen.