header short

 

logo trooper small

Logo runnerslab

2012

Een weekend vol Belgische Records

 

14 september 2012 Tessenderlo

Na een zwaar dagje school was het eindelijk zover! Nog eens een laatste test voor het Belgisch Kampioenschap Hamerslingeren. Zo trok Vanessa vrijdagavond naar Tessenderlo. Onder goed keurend oog van haar klastitularis wierp ze een nieuw Belgisch record 60m52. 3luttele centimeters verder dan haar vorig record. Zo zie je dat ze er klaar voor is om haar titel te verdedigen.

Ze nam nog deel aan het discuswerpen en wierp ook een nieuw PR van 43m94, dit is de 10e prestatie allertijden in niet ideale weersomstandigheden. Het was al reeds 21u, miezerende regen en kil.

Ze is duidelijk in topvorm. Een beter verjaardagscadeautje voor zaterdag (15/09) kon ze zichzelf niet toewensen!

16 September 2012 Turnhout

Het was totaal niet de bedoeling geweest om naar turnhout te trekken. Zoals iedere zondagochtend ging Vanessa naar de hamertraining te Leuven. Ze slingerde constant worpen van 53m en zei "Mama, kom we pakken in, de training is over, ik wil naar Turnhout gaan gooien". Ze verwachtte iets, een record... maar wat voor een record...

De eerste worp was al meteen raak! Een nieuw Belgisch Record Hamerslingeren met 4KG! 54m81! Het vorige record was 54m54 van LUYIMI-MBALA Sarah dat ze wierp in 2000. Vanessa verwachtte een record maar het Belgisch Record kwam zeer onverwacht.

De scholieren moeten sinds dit jaar terug met 3kg slingeren. Maar omdat Vanessa vorig jaar al met de 4kg had geslingerd, kreeg ze van de VAL een attest/toestemming om deel te nemen aan wedstrijden JUN/SEN (4kg). Ze is de VAL zéér dankbaar want zonder het attest had ze dit niet kunnen realiseren.

Wat een gewéldig weekend voor Vanessa! Hopelijk volgt de "kers" volgende zondag (23/09) op het Belgisch Kampioenschap hamer scholieren te Tongeren.

Myriam