header short

Oefencross Far West

Tradities, die zijn er om in ere te houden.

Zo 1 van die Spartaanse tradities is de oefencross in de Far West, ergens begin oktober. Afspraak tussen 9 en 10u, eerste start om 10u. Ook dit jaar was het niet anders, dus op zondag 5 oktober tekenden de Sparta-atleten present in de Far West.

Vooraleer van start te gaan, moest er natuurlijk opgewarmd. Grappig, al die kindjes die achter Sven liepen, het leek wel papa eend met zijn kuikentjes.
De jeugd ging er dan ook voor. Van erg klein (2 jaar?) tot minder klein, ze liepen allemaal hun cross voorbeeldig uit. Als beloning kregen ze een goedgevulde goodie-bag, met daarin ook een T-shirt van de Far West Cross! Er liepen daarna serieus wat kindjes te blinken, in hun leuke T-shirt!

De ‘groten’ dan. Het moet gezegd, die zijn wat lastiger in toom te houden. Onze officieel van dienst, Edmond, had dan ook zijn handen vol.
Want kortte Dreeke daar niet het parcours af? En wat deed de Lode, pikte die daar ook geen stuk? En de Polle, mocht die dat wel doen, Rita en Els een duwtje in de rug geven? Zeg, en zagen jullie dat ook? Die Rik, die duwde die meiskes, waaronder zijn eigen dochter Tina, bijna in de kant met hen te willen voorsteken.
Om van het bijhouden van de rondjes nog maar te zwijgen. Want had Lucas nu iedereen gedubbeld, of was het al gedrie- of vierdubbeld?

Gelukkig kreeg Edmond ondersteuning van Yvette. Yvette, die helaas haar rondje Far West in het water zag vallen. Ze had er nochtans lang en hard voor getraind, maar als de plicht in de vorm van Edmond-helpen roept, dan doet Yvette haar plicht! Geen enkele loper ontsnapte aan haar alziend oog. Kaartjes! Hier die kaartjes!
Tussendoor vond ze ook nog tijd om wat leuke fotootjes te maken, weliswaar met ondersteuning van Ruben. Topfotograaf, de Ruben, die ook zorg draagt voor zijn materiaal. Bij (heel lichte) regen wordt dat materiaal dan ook gewoon opgeborgen, anders wordt het nat!

Om maar te zeggen: het was als vanouds weer een gezellig gebeuren, die oefencross in de Far West. En als vanouds werd hij ook weer afgesloten met een drankje en een hapje.

Laat die winter nu maar komen, de Sparta-atleten zijn er helemaal klaar voor!