header short

Dwars door Mechelen

28 september 2014, eindelijk was het zover!

De dag waarvoor ze al maanden aan het trainen was. Tara De Lange, dochter van Johan, zou, Dwars door Mechelen, haar eerste 5km lopen.

Niet onbelangrijk was ook dat ze gesponserd liep, ten voordele van haar scoutsgroep.  

's Ochtends bleek dat ze toch wel "een beetje" nerveus was. Veel eten ging er niet in, en het toilet werd met regelmaat bezocht.

En toen was het plots zo ver! De start was in De Nekker, en na het wisselen van haar T-shirt en het opspelden van haar nummer, was het écht menens.

Onder begeleiding van papa ging ze van start. Niet te snel, tempo houden... voordeel van met papa te lopen is dat ze permanent gecoacht werd. Tijdig drinken, niet onbelangrijk, want het was écht wel heel erg warm om te lopen, 24° zo ongeveer. En dat voor een late septemberdag!

31 minuten later bereikte ze, een beetje wankel op de benen, samen met papa de finish. Benen omhoog en een AA-drankje verhielpen de flauwte, en daarna mocht de juffrouw nog op interview bij een journalist. 

Ook Peter van Den Broeck, Nadine Duron, Sara Janssens en Anita Vandam tekenden present, maar dan op de 10km. Hun resultaten :

Sara: 45m18s
Peter: 47m23s
Nadine: 52m30s
Anita: 01u06m23s