header short

Descente de la Lesse 2014

 

Zondagochtend, 31 augustus. 7u, de wekker. En de zon!

Gelukkig maar, want we zouden naar Dinant gaan, om te gaan supporteren voor die 6 moedige Spartanen (allez ja, eentje is een bekans aangetrouwde VAC'er ;) ) die de Descente de la Lesse gingen lopen. 
Dus wijlle weg. Tussen Wavre en Namur dook de zon echter onder, en kregen we regen. Zucht, en blaas, maar we waren nu toch op weg, dus wijlle verder! 
Aangekomen in Dinant bleek het weer nog altijd niet beter. Druppelen, maar het zag er nog erg dreigend uit. Snel maar naar de startplaats dus! Echter, snel bleek niet snel genoeg, want het kwam al gauw met bakken gelijk uit de lucht! En dan houdt zo'n softshell-jasje wel wat regen tegen, maar een hele hoosbui, dat is natuurlijk nog wat anders. Om van de voeten nog maar te zwijgen. Ja, die staken in sportschoenen. En neen, ik wéét dat die niet waterdicht zijn! Maar gemakkelijk! Gemakkelijk!

Enfin, wijllie - mét natte voeten - door. Eenmaal aangekomen waren de lopers al vertrokken, dus er restte ons niets anders dan ons te warmen met wat (slappe) koffie. 

Gelukkig werd het 3 kwartier later toch wat droger. Tijd om op stap te gaan, en de joggers tegemoet te lopen! De eersten die we echter tegenkwamen, waren de die-hardsupporters Pascale en Anita. Ja, hun mannen waren goed gestart, en de rest ook! Eentje wel met snot in de neus en pijn in het hoofd (en dit keer niet van 'den alcool'), maar hij was toch onderweg.

En ja hoor! Hij kwam aan! Mister Marc Morray! Op 1 boke met choco en 2 Dafalgan's had hij toch maar weer schoon de zware 13km van de Descente uitgelopen!
Hetzelfde voor Mister Peter Van den Broeck, Mister Lode Dries, Mister Albert Witvrouw, en de enige dame in het gezelschap, Misses Lorien Schroven.

Douchen was voor dit 5-tal wel aangewezen. De modderduivels! Enkelen hadden het zelfs gewaagd de modder wat van dichterbij te gaan uitdagen! 

Daarna was het wachten op Lucas, die de halve marathon aangevat had, op dit loodzware parcours! Met 1.31.02 en een 20e plaats hoeft het geen betoog dat dit een schitterend resultaat is! 

Alle resultaten op een rijtje:

21km
20. Lucas Moray 1.31.02

13km

60. Marc Moray 1.07.41
66. Peter Van den Broeck 1.08.26
167. Lode Dries 1.19.37
211. Lorien Schroven 1.23.11
286. Albert Witvrouw 1.30.39

Denk u nu, na het lezen van dit verslagje: 'hey, ik heb ook een leuke jogging gelopen, ik wil daar ook wel iets over kwijt!'
Wel, laat het mij weten, en ik gooi het voor jou op de site!

Doen!

Sandra (altijd bereikbaar via sandra_moons@hotmail.com )