header short

 

logo trooper small

Logo runnerslab

2012

Crosscup Brussel 23 dec 2012

 

lucas brussel

Traditiegetrouw komen in de laatste dagen van het jaar de cross-atleten afgezakt naar het Park van Laken in Brussel voor een kerst-krachtmeting op een loodzwaar parcours. Voor Sparta Vilvoorde namen Pieter Vermont (seniors – lange cross) en Lucas Moray (seniors – korte cross deel) deel.

 

Voor Pieter was een individuele deelname in de crosscup al van vorig seizoen geleden. Maar dat was er niet aan te merken! Van bij de start schoof Pieter goed mee en stelselmatig kon hij zijn wedstrijd opbouwen. De supporters konden hun ogen niet geloven toen hij in de 4de ronde bij een groepje kwam met Stijn Garain, Mats Lunders (die even later uitstapte) en Jonathan De Keyser. Pieter zette zich aan kop en schudde zijn kompanen af. In de voorlaatste ronde moest ook ex-Europees kampioen Atelaw Bekele voor de bijl. Een dikke twee minuten na de winnaar kwam Pieter als 17de over de streep, als 7de belg. Een prachtig slot van een geweldig sportief jaar!

Even later vertrok Lucas als een pijl uit een boog in de korte cross. Hij positioneerde zich goed in de groep en liet zich meedrijven met enkele snelle jongens. Op het eind van de loodzware inspanning moest hij nog enkele plekken laten gaan, maar niettemin een prachtprestatie: 31ste op 76 deelnemers! Top!

 

                                       Frans Rijckmans