header short

2012

PK aflossingen

 

19 augustus was D-day voor de spurters van Sparta Vilvoorde. Traditiegetrouw probeerden we met onze kleine maar hechte groep drie ploegen op te stellen voor de provinciale kampioenschappen aflossingen. De organisatie werd dit jaar op zich genomen door racing club Tienen. De 4 x 100m, de 4 x 200m en de 4 x 400m zouden worden gelopen en na wat puzzelwerk werden alle posities uiteindelijk ingevuld.


De 4 x 100  met respectievelijk Bert Muyldermans, Robin Pauwels, Bjorn Janssens en Kevin Pauwels ging van start omstreeks 13h 30 onder een stralende zon en tropische temperaturen van om en bij de 32 graden. Lange tijd hadden we uitzicht op een eerste plaats maar uiteindelijk kwamen we na een mindere wissel als tweede over de streep. Een kleine ramp vond even later plaats toen de rode vlag omhoog ging en Sparta Vilvoorde gediskwalificeerd werd.  Een stokwissel net buiten de ‘zone’ luidde het verdikt. Jammer! Dan maar op de 4 x 200m.

Een tweetal uurtjes later kregen Jente Van Lindt, Kevin Van Haere, Kevin Pauwels en Jari Van Lindt de stok uitgedeeld voor de 4 x 200.  Al snel werd duidelijk dat een tweede plaats het hoogst haalbare was, maar na afloop van de wedstrijd ging opnieuw een rode vlag in de lucht. Ditmaal niet voor ons, zodat we even later op het hoogste schavotje mochten plaatsnemen voor een gouden medaille.

Een goed resultaat was dus al neergezet en we konden dus vol vertrouwen naar de start van de 4 x 400m afzakken. Toch stonden de atleten, deze keer Bert, Robin, Bjorn en Jente, met een bang hartje aan de start. Een 400m is sowieso al geen gezondheidswandeling en met een  100/200 meter in de benen en die warmte, zou het er gegarandeerd om spannen en zouden we diep moeten gaan. Er tekenden dan ook 7 ploegen present voor dit nummer en een medaille was dus geen sinecure.  Bert liet het allemaal niet aan zijn hart komen en vertrok, naar goede oude gewoonte, als een raket. De stok werd aan Robin door gegeven en die hield knap stand op een tweede plaats achter DCLA (Leuven). Hoe dan ook, de thuislopers van Tienen zaten ons op de hielen. Bjorn haalde daarna alles uit de kast om de thuisloper af te houden en ze gaven bijna tegelijkertijd de stok door. Jente was als laatste loper evenwel niet opgewassen tegen de slotloper van Tienen die een sterke 400m liep en zo Sparta op een 3de plaats zette. Een evenaring van onze prestatie van vorig jaar en een zelfde podium. Leuven, Tienen en SPVI. Na het podium volgde dan ook een welverdiende en verkwikkende douche Lachen

 

Geschreven door Jente Van Lindt