header short

2012

Svetlana springt EK - limiet!

29/05/12 (Lokeren)

Svetlana Bolshakova heeft bijna een jaar na haar fatale achillespeesblessure opnieuw met succes aangeknoopt met de hinkstapcompetitie. Met 14m28 plaatste de SPVI-atlete zich meteen voor het EK in Helsinki.

Op 5 juni van vorig jaar moest Svetlana Bolshakova in Rabat de zandbak verlaten met een zware achillespeesblessure. Ze had er toen net haar seizoen geopend met een sprong van 13m70. Een prestatie die meteen ook het begin van een heelkundige ingreep en vele maanden revalidatie betekende.
Maar tijdens de Pinkstermaandagmeeting in Lokeren stond Bolshkova er weer helemaal: 14m28 - bij een verwaarloosbare wind van 0.4 m/s - is meteen het minimum voor deelneming aan het Europees kampioenschap in Helsinki (14m15) en minder dan een half voetje verwijderd van het Olympisch minimum dat bij 14m40 staat.
Ook in het Europese seizoen 2010 opende Svetlana haar zomer met 13m70 (toen in Rabat), terwijl ze later in dat jaar een EK-bronzen medaille veroverde in Barcelona. In 2009 begon ze haar zomer eveneens in Lokeren en sprong er met 14m08 meteen een Belgisch record.
De prestatie van maandag is dus meteen de beste seizoensopener voor de Belgische recordhoudster, die dat record in Lokeren nu al meteen benaderde tot op 27 centimeter.