header short

 

logo trooper small

Logo runnerslab

2010

Rotterdam Marathon

 

Rotterdam Marathon,

Onze Sparta deelneemster: niemand minder dan Sara Janssens.
Begin december besloot Sara om deel te nemen aan de massa marathon van Rotterdam. De start was gegeven, de schema’s werden uitgeschreven en ons doel was de 3u30’ te halen. De opofferingen en trainingsarbeid kon beginnen. Links en rechts hadden we wat wedstrijden ingelast en deze werden zonder problemen afgemaald en zelf eentje bekroond met een overwinning. Het ging van beter tot uitstekend, niets kon ons nog tegenhouden, de eindtijd van 3u30’ lag voor het grijpen. Maar de laatste weken voor de marathon dag duiken plots wat probleempjes op, wat gezondheidskwaaltjes kregen de bovenhand, de perfecte eindfase werd gecrediteerd .
Maar iedereen die Sara goed kent , weet perfect dat ze zich niet zomaar zou geven en terugvechten. Vrijdag 8 april is besloten om toch deel te nemen aan de marathon en de doelstelling te vergeten en te kijken waar we uitkwamen.

En alsof dat nog niet voldoende was, de heenreis met de trein liep ook nog eens goed fout , maar zoals Sara het zo mooi zegt: "met de trein is het altijd een beetje reizen" ,en dat was nu zeker het geval. De trein naar Rotterdam werd omgeleid richting Dordrecht door werkzaamheden op het net, daar moest worden overgestapt om met een stoptrein richting Rotterdam verder te reizen.
Ook dat sloeg tegen, de trein zat overvol, dan maar besloten om een taxi te nemen. Een half uur voor de start waren Sara en Peter dan toch ter plaatse, het was rennen, hollen en stressen om zich om te kleden en zich naar de startzone te begeven.
Iedereen die ooit in een startbox heeft gestaan kent dat gevoel dan wel.
Maar uiteindelijk is alles toch nog goed gekomen om tijdig van start te kunnen gaan.

De wedstrijd zelf verliep goed al stond er veel wind die dag en was het vrij koud, ikzelf en Peter gingen het Metronet van Rotterdam testen om Sara op zoveel mogelijke plaatsen aan te moedigen. Dat lukte ons vrij aardig, het metronet verdient een pluim. Sara liep een heel stabiel tempo zoals we van haar gewoon zijn, als een ervaren marathonloopster maalde ze de kilometers één voor één af. Na 25 km begonnen de benen wat zwaarder aan te voelen, de gekende versnelling zat er niet in vandaag, ze moest zich tevreden stellen met het huidige tempo en dat proberen vast te houden tot de finish dat lukte haar aardig. Van een verval was geen sprake. Weinigen is zoiets gegeven.Uiteindelijk liep Sara de eindmeet over na 3u36’11” met een gemiddelde snelheid van 11,711 km/uur. Voor de 5de maal op rij verbeterde ze haar persoonlijk record.
Gewoon super wat je presteerde in Rotterdam Sara.

Je hele entourage is fier op jou, en hup naar het volgende doel ,
Frans