header short

 

logo trooper small

Logo runnerslab

2009

Breugheldag

Breugheldag, bekeken van achter de kassa.

 

De allereerste pensenkermis ging van start zaterdag 17 okotber 2009 om 12uur en er zou gebakken worden tot 8 uur ’s avonds.

 

De pensenkermis (of breugheldag) was een nieuw initiatief in de plaats van de bekende pannenkoeken- en wafelnamiddag.

 

Op het menu stonden witte en/of zwarte pensen met appelmoes en balletjes met krieken, eventueel in kindermenu verkrijgbaar voor de kleintjes. Als dessert kon men kiezen tussen pannenkoek met suiker of spartapannenkoek (om de goeie ouwe pannenkoekentijd toch niet helemaal te vergeten) en rijstpap.

 

Ook achter den toog had Guy Van Havere voor een spacialleke gezorgd: “de spartacocktail”. Voor het recept moet je bij Guy zelf zijn, maar de cocktailliefhebbers zullen bevestigen dat deze nieuwkomer zeer geslaagd was!

 

Het eten en het drinken vielen dus zeker in de smaak, maar het volk liet op zich wachten. Tussen 12uur en 16uur was het een zeer magere opkomst. Na 16uur sijpelde het volk binnen, maar over een overrompeling kunnen we niet echt spreken.

 

Het is echter zo’n traditionele sparta - dag dat we niet zomaar kunnen laten vallen, en voor volgend jaar mikken we dan ook op beter!

 

De aanwezigen hadden geen ongelijk, want zoals het sparta beaamd werd het weer een gezellige namiddag. Er werd nog verder gedronken tot 22uur waarna we besloten de deuren dicht te doen. De volgende ochtend werden de Spartanen immers fris en monter in Weerde verwacht.

 

Aan alle aanwezigen (helpers in de keuken, in de zaal, achter de toog, en de eters), bedankt om te komen! We laten de moed niet zakken ,volgend jaar beter!!