Nieuws overzicht

In Memoriam - François Polspoel

In Memoriam – François Polspoel

François3

François werd geboren op 2 augustus 1941 en overleed na een slepende ziekte op 27 januari 2015.

Als 14 jarige begon François, omwille van gezondheidsredenen met atletiek bij Union. Al snel werd hij Kampioen van België 2de categorie op de 10.000m.

In augustus 1968, na het beëindigen van zijn actieve atletiekcarrière, stond François mee aan de wieg van Sparta Vilvoorde. 
Naast medestichter was François ook trainer. Hij trainde vooral de halve fond, maar eigenlijk werd iedereen een beetje door François getraind. Tevens was hij ook actief als jurylid.

In 1991 werd François voorzitter van Sparta Vilvoorde. Met hart en ziel zette hij zich in voor het welzijn van de club. Het organiseren van talrijke evenementen zoals veldlopen, meetings en andere sportieve manifestaties, niets was hem teveel. Sparta was zijn levenswerk! Onder zijn impuls werd het eerste Belgische Kampioenschap voor dames georganiseerd, evenals het Belgisch Kampioenschap voor Veteranen. De dubbelcross voor dames en heren was ook een primeur voor Sparta Vilvoorde.

Onder zijn hoede groeide Sparta Vilvoorde uit tot een gezonde, gezellige, familiale en toch competitieve atletiekclub.

Sparta Vilvoorde verliest met François niet alleen een bezield voorzitter, maar ook een dierbaar familielid. Wij wensen Nicole, de naaste familie en vrienden heel veel sterkte toe.

François, bedankt voor alles, wij zullen je niet vergeten.

(het overlijdensbericht vindt u via deze link)