header short

 

logo trooper small

Logo runnerslab

Nieuws overzicht

WK-limiet voor Svetlana

Bolshakova haalt WK-limiet hinkstapspringen

Hinkstapspringster Svetlana Bolshakova heeft zich vanavond verzekerd van een ticket voor het WK atletiek, dat van 15 tot 23 augustus in Berlijn gehouden wordt. Ze zette op een atletiekmeeting in het Griekse Thessaloniki een sprong van 14m27 neer, tien centimeter boven de door de Vlaamse Atletiekliga (VAL) gevraagde WK-limiet (14m17) en meteen ook goed voor een nieuw Belgisch record.

Eigen Belgisch record verbeterd
Met die sprong verbeterde de 24-jarige Belgische van Russische afkomst haar eigen Belgisch record (14m08) met 19 centimeter, dat ze op 1 juni in Lokeren had neergezet. Waar ze toen kon profiteren van de maximum toegelaten rugwind van 2m, was het in Thessaloniki bijna windstil (0,1m).

Op naar WK
"Na die geweldige eerste sprong, meteen goed voor een Belgisch record en een WK-limiet, volgde een nul", verduidelijkte haar coach Michel Boels. "Daarna is ze gestopt. We gaan ons nu voluit kunnen voorbereiden op het WK in Berlijn, de belangrijkste doelstelling van het jaar", klonk het.

Verlost van blessures
Bolshakova sukkelde de voorbije twee jaar met blessures aan de knie en de achillespees. Pas sinds kort is ze opnieuw fit en kan ze weer op topniveau presteren. (belga/eb)

 

 

(c) HLN.be - 10/06/09 23u42